Tanfolyamok

Gondolkodott-e már azon, hogy milyen jó lenne szép tárgyakkal foglalkozni, kézbe venni, közelről megfigyelni apró részleteket, amelyek elárulják titkukat? Megismerni történetüket, készítésük módját, felbecsülni, mennyi lehet az értékük, vagy esetleg pénzt keresni velük? Erre jó alkalmat kínálnak a V-Pearl becsüs képzésének keretében szervezett becsüs tanfolyamok. 

Az ismeretek elsajátításához a legegyszerűbbnek tűnik, ha olyan helyre megy az ember dolgozni, ahol ékszerekkel, műtárgyakkal, festményekkel foglalkozhat. Az elhelyezkedéshez persze szakismeret, megfelelő bizonyítványok szükségesek, és az sem mindegy, hol szerzi be ezeket.

Ékszerbecsüs
képzés

Az ékszerbecsüs képzés végére Ön is önállóan képes lesz a drágakövek, ékszerek, dísztárgyak azonosítására, értékbecslésére, felvásárlására!

Megtekint

Drágakő-meghatározó képzés

Drágakő-meghatározó képzés nélkül felismeri, hogy egy kő valódi, vagy éppen szintetikus, hőkezelt, üveggel kitöltött? Mert értékben óriási a különbség!

Megtekint

Festménybecsüs
képzés

Művészettörténészek is járnak a festménybecsüs képzés óráira, mert a festmények, grafikák témában olyan gyakorlati megközelítést ismerhetnek meg, amit az egyetemen sem tanítanak!

Megtekint

Műtárgybecsüs
képzés

Tudja, mit ér az üveg, kerámia, ikon, keleti régiség, régi ezüst, óra, fegyverek?
Ha eljön hozzánk, akkor az egyes területek szakértőivel megtanítjuk rá!

Megtekint

Bútor-szőnyegbecsüs képzés

Legszívesebben egy kastélyt rendezne be korhű bútor, szőnyeg felhasználásával?
Egy alapos bútor-szőnyegbecsüs képzés során felkészítjük rá!

Megtekint

Numizmatikai becsüs képzés

Tudja mennyit ér egy régi pénzérme, emlékérem, bankjegy, kitüntetés vagy jelvény? Ha részt vesz a tanfolyamon, megismerheti a magyar műtárgypiacon előforduló jellegzetes numizmatikai tárgyakat, megtanítjuk azok meghatározására és értékbecslésére!

Megtekint

Miért érdemes részt venni a becsüs képzésben?

Vásárlás

Sokak kedvenc időtöltése a régiségvásárokon, bolhapiacokon való kincsvadászat. Kerültek már elő ilyen helyeken értékes dolgok potom áron, de persze a szerencse mellett jó szemre és tudásra is szükség van.

Az ehhez szükséges ismereteket a legtöbb szakember nem szívesen osztja meg mással. Ebben az esetben jobb, ha egyedül keresgél az ember, de szakismeret nélkül nem lehet igazán jó üzletet kötni és tisztában kell lenni a piaci szabályokkal is.

Eladás

Látszólag más a helyzet, ha otthonában régi tárgyak, bútorok, festmények között él, amelyek eladásából kényelmes jövőt biztosíthatna magának. Ilyenkor csak az a gond, hogy hol, kinek, de főképpen milyen áron lehetne eladni? Az emberek jelentős része ráadásul nem is tudja, milyen értékek vannak a birtokában és legfeljebb csak apáról fiúra szálló családi történetekre alapoz.

Ilyenkor célszerű szakembert hívni, aki felbecsüli a tárgyakat. Ha az eladó rosszul választ, akkor valószínűleg már túl későn tudja meg, hogy máshol, másnál jóval többet kapott volna érte. Ebben az esetben is jól jönne a tájékozottság, hogy ne kótyavetyélje el a családi vagyont.

Befektetés

Kiváltságos helyzetben van, aki megengedheti magának, hogy festményekbe, műtárgyakba, drágakövekbe fektethessen. A legfontosabb kérdés, hogy megéri-e a befektetés, nagyobb hozamot biztosít-e, mint a banki kamat?

A befektető általában ismerősök, szakemberek véleményére hallgat. Ugyanakkor itt sem árt a hozzáértés, mert nincs fájóbb érzés számára, mint, ha rossz helyre tette a pénzét.

Tanulás

A jó álláshoz, a kockázatok elkerüléséhez, a jövedelmező befektetéshez alapos tudás kell. Ezen a területen tényleg minél többet tud az ember, annál előbbre jut. Presztízst szerez magának munkahelyén, családjában, haszonnal forgatja saját és mások vagyonát, és közben még élvezi is a munkáját. De, az elérhető becsüs tanfolyamok közül melyik ad a mindennapi életben is használható, megalapozott tudást?

Tekintse meg referenciáinkat!

Tovább