Ékszerbecsüs szakképesítést adó tanfolyam 2024/2025

Az ékszerbecsüs tanfolyam ékszerekről, dísztárgyakról, drágakövekről szóló vetített képes előadásokból, majd határozási és értékbecslési gyakorlati órákból, a Magyar Nemzeti Múzeum szakgyűjteményének megtekintéséből és tanulmányi kirándulásból áll.
A kirándulás során drágaköveket gyűjtünk a Tokaji-hegységben, meglátogatjuk a tállyai Encsy György Ásvány- és Drágakőgyűjteményt.

Hibrid képzést tervezünk, élő közvetítéses online és személyes jelenlétet igénylő oktatással. A ma már 4000 órát meghaladó élő online oktatásunk tapasztalatai és a résztvevők visszajelzései azt mutatják, hogy a tananyag átadását "az ilyen rendkívüli helyzetben elvárható színvonalat meghaladóan" sikerült teljesíteni.

Az online ékszerbecsüs tanfolyam legfeljebb 70 %-a élő közvetítéssel tartandó vetített képes előadásokból és interaktív gyakorlati órákból áll. Az élő előadásokon elhangzó tananyag feldolgozásához visszanézhető videókat és nyomtatott oktatási segédanyagokat biztosítunk. Addig is nem kell utazgatni, hanem otthon, a fotelban ülve hasznosítható tudás sajátítható el élőben az elmúlt öt évtized alatt az ékszerekről, drágakövekről összegyűjtött ismereteinkből, tapasztalatainkból. A kurzus legalább 30 %-át kitevő
gyakorlati órák, múzeumi tárlatvezetés, tanulmányi kirándulás, a modulzáró beszámoló és a képesítő vizsga viszont személyes jelenlétet igényelnek.

A képesítő vizsgát az akkreditált Budapesti Független Vizsgacentrum szervezi, amiben a V-Pearl Kft. vizsgahelyszínként működik közre.

Tudjon meg többet a képzésről

A képzés új helyszínei

V-Pearl Oktatási Központ

1054 Budapest, Perczel Mór utca 4.

Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.

A vizsgaszervező

Budapesti Független Vizsgaközpont

A vizsga helyszínei

Budapesti Független Vizsgaközpont

V-Pearl Oktatási Központ

A képzés ideje

Esti Ékszerbecsüs tanfolyam
2024. szeptember 18. - 2025. június

Időpontok
Szerda: 17:00 –20:30
Csütörtök: 17:00 – 20:30 
Külső gyakorlatok
megbeszélés szerint

226 óra 
egy egész napos tanulmányi kirándulással
a Tokaji-hegységbe

A képzés díja

Egy összegben:

450.000 Ft. (áfa-mentes)
ajándék gyémántlupéval
+
Vizsgadíj
várhatóan 74.000 Ft.

Részletfizetési lehetőség:

I. részlet 150.000 Ft. (beiratkozáskor)
II. részlet 150.000 Ft. (november 10.)
III. részlet 150.000 Ft. (január 10.)
+
Vizsgadíj
várhatóan 74.000 Ft.

Jelentkezési határidő:
amíg betelik a létszám!
Jelentkezés

Résztvevői vélemények

B. Horváth Brigitta

V-Pearl Ékszerbecsüs

Tisztelt Tanár Úr és Kedves Dávid!
Nagyon köszönöm az elmúlt időszakot, valóban sokat lehetett tanulni, fejlődni!
Anyukám javasolta évekkel ezelőtt, hogy ebben az irányban jó lenne képeznem magam, de sokáig hárítottam, mert nekem nem erősségem a matek, totál művész beállítottságú vagyok. Féltem, hogy ez nekem nem fog menni. Nem voltam a legjobb a számolásban, és sok magánéleti nehézség is volt, mivel ebben az időben költöztünk 2 gyerekkel.
De nem adtam fel. Jó döntés volt belevágni, nagyon színvonalas és sokrétű volt a képzés, foglalkoztunk ezüst és arany ékszerek, drágakövek hátározásával értékbecslésével, ezüst dísztárgyak határozásával. A körültekintő és alapos ismeretek mellett igazán üdítő volt hallgatni szakmai tapasztalatokat, személyes történeteket, amivel még színesebbek voltak az elméleti és gyakorlati órák egyaránt!
Nagy öröm továbbá, hogy az Europass képesítéssel nemzetközileg elismert bizonyítványt kaphattunk!
Hálásan köszönöm! B. Horváth Brigitta

Sztanojev Miklós

V-Pearl Ékszerbecsüs

"Kedves V-Pearl Iskola! Kedves Szervezők!
Furcsa dolog belegondolni abba, hogy a tanfolyam kezdetekor mennyire szkeptikus voltam a saját képességeimet illetően. Érdekelt a tanfolyam és az ott megszerezhető tudás, de 50 év felett az Én memóriámmal ebben kételkedtem. A tanfolyam kezdetén, a tanrend áttanulmányozása után ez az érzés csak erősödött Na de kérem, hogy gondolják hogy ekkora anyagot munka mellett be tudok fogadni! Hogy fogják ezt nekem megtanítani?
A tanfolyam az online órákkal indult, szerdán és csütörtökön délután 5-től este fél 9-ig. Csodálkozva észleltem, hogy az előadásmód és a leadott anyag a képernyő elé kötött, és még emlékeztem is az ott elhangzottakra. Jó ötlet volt a YouTube-on történő visszanézhetőség. Szokatlan volt azzal szembesülni, hogy várom a következő előadást.
Elérkeztek a gyakorlati órák, na itt biztos béna leszek - gondoltam. Hát az is voltam, viszont az oktatók hihetetlen lelkesedése és tudása (ami már online is átjött) lenyűgöző volt és meg sem fordult a fejemben, hogy a kiadott feladatokat nem fogom tudni megcsinálni. Ezek az órák úgy röppentek el, hogy szinte enni és inni is elfelejtettem. Lassan, de biztosan elkezdték táplálni belém (belénk) a megtanulandó anyagot.
Senkit nem akarok áltatni, sokat kellett tanulni, sok időt kellett az előadásokon kívül ráfordítani, de ez jóval az elviselhetőség határán belül volt. Furcsa volt a tanfolyam vége felé szembesülni azzal a tanfolyam elején tett oktatói kijelentéssel, "hogy ezt a tanfolyam végére tudni fogjátok". Igazuk volt , és megérte!! 
Köszönöm, hogy tudásotok morzsáit rám szórva kicsit több lehettem,
üdvözlettel: Sztanojev Miklós"

Szűcs Kristóf

V-Pearl Ékszerbecsüs

„Nem látok a jövőbe, de szerintem életem egyik legjobb döntését hoztam meg, hogy beiratkoztam hozzátok.”

Bőr József

V-Pearl Ékszerbecsüs

„Nagyon-nagyon szuper volt a képzés, nekem sokkal többet adott, mint előzetesen számítottam rá.”

Tóth Diána

V-Pearl Ékszerbecsüs

„Nagyon hálás voltam a rugalmasságért és az online órákért! A Youtube csatornát imádtam!”

Való Kinga

V-Pearl Ékszerbecsüs

„Színvonalas, mindenre kiterjedő, átfogó és szuper.”