Drágakő-meghatározó szakképesítést adó tanfolyam 2024/2025

A drágakő-meghatározó tanfolyam a gyémántról és színes drágakövekről szóló vetített képes előadásokból, majd drágakő-határozási és értékbecslési gyakorlati órákból, az ELTE Természetrajzi Múzeum Ásvány- és Kőzettárának megtekintéséből és tanulmányi kirándulásból áll.

A drágakő tanfolyam kirándulása során drágaköveket gyűjtünk a Tokaji-hegységben, meglátogatjuk a tállyai Encsy György Ásvány- és Drágakőgyűjteményt. Az ékszer szakmabeliek gyakran továbbképzés miatt választják.


Hibrid képzést tervezünk, élő közvetítéses online és személyes jelenlétet igénylő oktatással. A ma már 4000 órát meghaladó online oktatásunk tapasztalatai és a résztvevők visszajelzései azt mutatják, hogy a tananyag átadását "az ilyen rendkívüli helyzetben elvárható színvonalat meghaladóan" sikerült teljesíteni.

A drágakő-meghatározó tanfolyam felerészt élőközvetítéssel tartandó  online előadásokból és interaktív gyakorlati órákból áll. Az élő előadásokon elhangzó tananyag feldolgozásához visszanézhető videókat és nyomtatott oktatási segédanyagokat biztosítunk. Addig is nem kell utazgatni, hanem otthon, a fotelban ülve hasznosítható tudás sajátítható el az elmúlt öt évtized alatt összegyűjtött ismereteinkből, tapasztalatainkból a drágakövekről. A kurzus másik felét kitevő gyakorlati órák, múzeumi tárlatvezetés, tanulmányi kirándulás, a modulzáró beszámoló és a képesítő vizsga viszont személyes jelenlétet igényelnek.

A képesítő vizsgát az akkreditált Budapesti Független Vizsgacentrum szervezi, amelyben a V-Pearl Kft. vizsgahelyszínként működik közre.

Tudjon meg többet a képzésről

A képzés új helyszínei

V-Pearl Oktatási Központ

1054 Budapest, Perczel Mór utca 4.

 ELTE Természetrajzi Múzeum

1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/c.

A vizsgaszervező

Budapesti Független Vizsgaközpont

A vizsga helyszínei

Budapesti Független Vizsgaközpont

V-Pearl Oktatási Központ

A képzés ideje

Esti drágakő-meghatározó tanfolyam
2024. szeptember 23.- 2025. május

Időpontok:

Hétfő: 17:00-20:30
Kedd: 17:00-20:30
Külső gyakorlatok
megbeszélés szerint

230 óra
egy egész napos tanulmányi kirándulással
a Tokaji-hegységben

A képzés díja

Egy összegben:

460.000 Ft. (áfa-mentes)
ajándék gyémántlupéval
+
Vizsgadíj
várhatóan 74.000 Ft.

Részletfizetési lehetőség:

I. részlet 150.000 Ft. (beiratkozáskor)
II. részlet 150.000 Ft. (november 24.)
III. részlet 160.000 Ft. (január 24.)
+
Vizsgadíj:
várhatóan 74.000 Ft.

Jelentkezési határidő:
amíg betelik a létszám!
Jelentkezés